Home / Baromfi feldolgozás

Baromfi feldolgozás

A baromfi feldolgozók nagy mennyiségű vizet bocsátanak ki, és azért lettek ügyfeleink, mert közülük sok néz szembe a következő problémákkal:

• Szennyvíz magas KOI szinttel
Elég egy kis vér a szennyvízben, hogy magas legyen a KOI szintje.

• Szennyvíz sok szuszpendált szilárd anyaggal
A szuszpendált szilárd anyagok magas szintje hús hulladékból.

• Zsírok és olajok
A zsírok és olajok magas szintje elkerülhetetlen a hús feldolgozásánál, és a hulladék elfolyása miatti drága bírságokhoz vagy csővezetékek elzáródásához vezethet. A zsírsavak a zsír lebontása során keletkeznek.

• Magas költségek
A helyi hatóságok és közműcégek részéről kifejtett egyre nagyobb környezettel kapcsolatos nyomás miatt egyre magasabbak a költségek és bírságok.

• Panaszok a szag miatt
A szilárd anyagoknak a hulladékban lévő ammóniával és szulfidokkal együtt történő felgyülemlése kellemetlen szagokat és emiatt helyi panaszokat eredményezhet.

• Szennyvíz az ammóniából származó magas nitrogénszinttel
Mérgező a környezetre, és a vízben túlzott algásodáshoz, a halak pusztulásához és szaggal kapcsolatos problémákhoz vezethet.

• Hatástalan szennyvízkezelő termékek
Sok biológiai terméket nyugalmi állapotban szállítanak, melyeknek több órára van szükségük, hogy aktívvá váljanak. Mások egyszerűen elfolyósítják a hulladékot, és továbbítják a problémát anélkül, hogy megoldanák.

A szabadalmazott BioAmp rendszer egy innovatív és automatizált rendszer, ami szaporodó, éhes baktériumok nagy adagjainak az alkalmazásából áll, melyeket úgy alakítottunk ki, hogy javítsák az elfolyó szennyvíz minőségét és csökkentsék az ezzel járó környezetvédelmi aggodalmakat és költségeket.

Paraméter Fő forrás Átlagos csökkenés a BioAmp rendszer használatával*
KOI/BOI Vér/oldott zsírok 25-30%
Szilárd anyagok Hús szilárd anyagai 30-50%
Kénhidrogén Hús 50-60%
Ammónia Hús/vizelet 25-35%
Foszfát Tisztítószerek 15-20%
Zsír és olaj Húsok zsiradéka 75-85%
Szilárd anyag eltávolítás Feldolgozás 30-50%

*Minden információt esettanulmányok adatai támasztanak alá.

Esettanulmányok

Baromfi feldolgozó esettanulmány