Home / Élelmiszeripar

Élelmiszeripar

Édességipar

Az édesipari termékek gyártói nagy mennyiségű vizet bocsátanak ki, és azért lettek ügyfeleink, mert közülük sok néz szembe a következő problémákkal:

• Szennyvíz magas KOI szinttel
A KOI/BOI magas szintje a cukrok, pl. a hulladékban lévő szacharóz és glükóz nagy mennyisége miatt. A szennyvíz tartalmazhat még nagy mennyiségű zsírt is, ami hozzájárul a magas KOI/BOI szinthez.

• Szennyvíz sok szuszpendált szilárd anyaggal
Nagymennyiségű szuszpendált szilárd anyag a cukrokból, gumianyagokból és csokoládéhulladékból.

• Zsírok és olajok
A zsiradékok és olajok magas szintje elkerülhetetlen az édesipari termékek gyártásánál, és a hulladék elfolyása miatti drága bírságokhoz vagy csővezetékek elzáródásához vezethet. A zsírsavak a zsírok lebontása során keletkeznek.

• Magas költségek
A helyi hatóságok és közműcégek részéről kifejtett egyre nagyobb környezettel kapcsolatos nyomás miatt egyre magasabbak a költségek és bírságok.

• Panaszok a szag miatt
A szilárd anyagoknak a hulladékban lévő ammóniával és szulfidokkal együtt történő felgyülemlése kellemetlen szagokat és emiatt helyi panaszokat eredményezhet.

• Szennyvíz az ammóniából származó magas nitrogénszinttel
Mérgező a környezetre, és a vízben túlzott algásodáshoz, a halak pusztulásához és szaggal kapcsolatos problémákhoz vezethet.

• Hatástalan szennyvízkezelő termékek
Sok biológiai terméket nyugalmi állapotban szállítanak, melyeknek több órára van szükségük, hogy aktívvá váljanak. Mások egyszerűen elfolyósítják a hulladékot, és továbbítják a problémát anélkül, hogy megoldanák.

A szabadalmazott BioAmp rendszer egy innovatív és automatizált rendszer, ami szaporodó, éhes baktériumok nagy adagjainak az alkalmazásából áll, melyeket úgy alakítottunk ki, hogy javítsák az elfolyó szennyvíz minőségét és csökkentsék az ezzel járó környezetvédelmi aggodalmakat és költségeket.

Paraméter Fő forrás Átlagos csökkenés a BioAmp rendszer használatával*
KOI Cukrok 25-40%
Szilárd anyagok Cukrok/gumik/csokoládé 30-50%
Kénhidrogén Lerakódás a vezetékekben 50-75%
Ammónia Fertőtlenítők 15-20%
Foszfát Tisztítószerek 15-20%
Zsírok és olajok Csokoládé/vaj 75-85%
Szilárd anyag eltávolítás Feldolgozás 30-50%

*Minden információt esettanulmányok adatai támasztanak alá.

Esettanulmányok

Csokoládégyártás esettanulmány

Tésztagyártás esettanulmány