Home / Vélemények

Vélemények

"A szaghatás csökkent és a szennyvíz minősége jelentősen javult"

A gyártási mennyiséget tekintve a legnagyobb magyar tulajdonban lévő  almafeldolgozó üzem vagyunk, több mint 20 éves múlttal. Fő profilunk a tükrös almalésűrítmény, almaaroma és melléktermékként törköly előállítása.

2012 augusztusa óta alkalmazzuk környezetbarát szennyvízkezelő technológiánk kiegészítő elemeként az NCH Hungary Kft Bioamp rendszerét. Segítségével a szaghatás csökkent, a szennyvíztavunkban tárolt szennyvíz minősége jelentősen javult.

ESZAT Kft, Illés Tibor, Cégvezető

"Jelentősen csökkent a szaghatás"

1969 óta foglalkozunk a Bácskai térségben sertéstenyésztéssel, húsfeldolgozással, hús és húskészítmények kereskedelmével. Teljes termékpályát működtetünk melynek alapján szlogenünk: „A  s z á n t ó f ö l d t ő l  a z  a s z t a l i g”. Termékeinket saját előállítású sertésekből, a vidéken termelt fűszerekből, adalékanyag mentesen állítjuk elő.

Megelégedettséggel alkalmazzuk a Bioamp technológiát a homogenizálásos, környezetbarát hígtrágya kezelő rendszerünkben. A Bioampnak köszönhetően jobb minőségű és könnyebben kezelhető trágyát tudunk kijuttatni a földjeinkre. A trágyatavunk közelében jelentősen csökkent a szaghatás, a légy populáció és a hígtrágya rendszerünk eliszaposodása.

Kiss György, Igazgató, Borotai Sertéshús Zrt.

"Jelentősen csökkent a szaghatás és a trágya tavunk eliszaposodása"

Az európai szintű sertéstelepünkön tiszta, egészséges körülmények között évi 42000 darab malacot nevelünk.

2010 óta alkalmazzuk a Bioamp technológiát környezetbarát hígtrágya kezelésre. Így könnyebben kezelhető, jobb minőségű trágyát tudunk biztosítani a mezőgazdasági partnereinknek. Ráadásul jelentősen csökkent a szaghatás és a trágya tavunk eliszaposodása.

Pig & Hús Kft, Varga Balázs, Tulajdonos

"Nagymértékben csökkent a csatornaszag"

A balassagyarmati szennyvíz-átemelőnk közel van a lakóházakhoz, ezért a kellemetlen szagok zavarták a közelben élő embereket. Nagy László javasolta nekünk kipróbálásra az NCH Bioamp rendszerét. Az első időszakban közvetlenül az átemelő aknába adagoltuk az élő baktériumflórát, így viszonylag gyorsan, már az első hónaptól csökkent a szaghatás. 1 év után az átemelő utáni csővezetékekben fellazultak a lerakódások, így lényegesen lecsökkent a karbantartási költség. Ezután átkötöttük a beadagolási pontot az átemelő előtti fogadó részbe, így több oxigént kaptak a baktériumok, ezáltal az átemelő aknában is fellazultak a kikérgesedések, mely tovább csökkentette a karbantartási költségeket.

Balassagyarmati DMRV Zrt.

"Kevesebb zsíriszap"

A BioAmp adagoló rendszer telepítése óta csatornarendszerünk és zsírfogó aknáink terhelése jelentősen csökkent. A zsírfogó aknánk ürítésének gyakorisága havi szintről 2-3 hónapos időtartamra növekedett. Ez megtakarítást eredményez cégünk hulladékkezelési költségeiben.

 

UNILEVER Magyarország Kft röszkei gyára,
Kakuszi Gábor, műszaki vezető

"Végre tartósan megszűntek a dugulások"

Húsfeldolgozó manufaktúránk hagyományos technológiával állítja elő házias jellegű termékeit. Termék köreink: tepertőgyártás, zsírfeldolgozás, füstölt kolbászok, szalonnafélék, hurka és  sütnivaló kolbász gyártása.

Az NCH biológiai csatorna karbantartó technológiájának köszönhetően az alkalmazott csőszakaszokon csökkentek a zsírlerakódások, megszűntek a dugulások. A szaghatás csökkent, a zsírfogó könnyebben tisztítható.

KERE Bt., Kerecseny György, Tulajdonos, Nyírmada

"Közel 80 %-kal csökkent az elszállítandó zsíros iszap mennyisége a zsírfogóból"

Magyarország egyik legnagyobb múltú húsipari cégeként mindig keressük a legjobb megoldásokat a műszaki és gyártástechnológia területén a rendelkezésünkre álló berendezések üzemeltetése során.

Az üzemünk területén található zsírfogó műtárgy tisztítása komoly és rendszeres havi kiadást jelentett cégünknek.

Az NCH BioAmp technológiát 2010 óta használjuk szennyvíz-előkezelés során. A szolgáltatás eredményeként éves szinten közel 80 %-kal csökkent az elszállítandó zsíros iszap mennyisége, és az ezzel járó kiadás, valamint jelentősen mérséklődött a szaghatás is a műtárgy környezetében.

Pápai Hús Kft. “f.a.”

"Csökkent a zsírlerakódás, megszűntek a dugulások"

EU-s minősítésű (HU 533) sertés vágó- és daraboló üzemünk 2005-ben épült Nyírmadán. Éves viszonylatban 50ezer db hízósertés vágását végezzük.

2010 óta alkalmazzuk az NCH Hungary Kft. Bioamp szennyvízkezelő technológiáját a vágóhídi csatornahálózat kezelésére. Az alkalmazott szakaszon csökkent a zsírlerakódás, megszűntek a dugulások, javultak a szennyvíz paraméterek és jelentősen csökkent a szaghatás a szennyvíztároló körül.

Mada Hús Kft, Varga Balázs, Tulajdonos

"Jelentősen csökkent a kevertetési költségünk és a tárolók eliszaposodása"

A DAN-FARM Hungary sertéstenyésztő Kft-t dán szakmai befektetők 2002-ben alapították, dán állami részvétellel.

2013 szeptemberétől sikeresen alkalmazzuk a Bioamp technológiát a trágya tárolóink kezelésére. A trágya homogenitása megfelelő, jelentősen csökkent a kevertetési költségünk és a tárolók eliszaposodása.

DAN-FARM Hungary Sertéstenyésztő Kft, Sarusi-kis Tamás, Ügyvezető

"Az eliszaposodott fermentáló tavunkat 4 hónap alatt szivattyúzható állapotúvá tettük és teljesen kiürítettük"

Kenderes-Bánhalmai telephelyükön a sertés telep és a biogáz üzem által használt 11000 m3 fermentlé tároló tavunk a több éves működés alatt teljesen eliszaposodott, tároló kapacitása nagyon lecsökkent. Aktív levegőztetéssel és kevertetéssel, az NCH Hungary Kft. Bioamp technológiájának a segítségével 4 hónap alatt szivattyúzható állapotúvá tettük és teljesen kiürítettük.

Középtiszai Mezőgazdasági Zrt, Lukács Mihály, Ügyvezető, Kenderes